Tulevaisuuden suunnitelma: jotain hauskaa - Ainoa Lifestyle
23449
post-template-default,single,single-post,postid-23449,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Tulevaisuuden suunnitelma: jotain hauskaa

Mitä sinä haluaisit harrastaa? Jos ei tarvitse miettiä laihdutusta, lihasten kasvatusta, muiden odotuksia tai omia uskomuksia, mitä liikunnallista tekisit? Mistä nauttisit eniten?

Itse tykkään älyttömästi liikunnasta, joten treeneihin lähteminen on helppoa. Silti tulee jumiuduttua samoihin asioihin, kuten salitreeniin. Salille on helppo lähteä: ei tarvitse olla paikalla tiettyyn aikaan, ei tarvitse pukeutua sään mukaisesti eikä ruokailuja tarvitse ajoittaa yhtä tarkasti kuin esimerkiksi vauhdikkaalle ryhmäliikuntatunnille tai juoksulenkille mennessä. Salitreeni voi olla hauskaa, kun omia rajojaan saa koetella ja paukutella uusia tuloksia. Tällä hetkellä en kuitenkaan koe tarvitsevani lisää lihasta tai edes lisää voimaa eikä tavoitteeton salitreenaaminen saa minulla endorfiineja jylläämään. Siispä ajattelin tämän syksyn ajan tehdä asioita, joista nautin vielä salitreeniäkin enemmän. Esimerkiksi:

käsilläseisonnan harjoittelu

 

uinti

 

ja

tankotanssi

 

Kaikki nämä ovat lajeja, jotka ovat jääneet muiden, tavoitteellisempien treenien jalkoihin. Nyt aion ottaa ne takaisin liikuntavalikoimaani ja koitan löysätä pipoa: aina ei tarvitse liikkua tavoitteellisesti, voi myös liikkua vain ja ainoastaan nautinnollisesti (Huom: tavoitteellinen ja nautinnollinen eivät ole toisiaan poissulkevia asioita).

Kannustan nyt sinuakin pysähtymään hetkeksi ja miettimään, mitä liikunnalta haluat ja millaista liikuntaa haluat. Onko ehkä laji, mitä olet aina halunnut kokeilla, mutta et ole uskaltanut? Onko laji, jota rakastit, mutta joka on ruuhkavuosien myötä painunut unholaan? Onko liikuntamuoto, josta pidät, mutta koet olevasi siinä huono?

Kun keksit lajin, joka todella houkuttaa, anna mennä. Pidä alkavan syksyn mottona tätä:

 

P.S. Joskus on tilanteita, että rakas tai houkuttava harrastus ei oikeasti mahdu kalenteriin. Itseäni on vuoden verran kiinnostanut BJJ, mutta kalenteri ei jousta niin paljoa, että pääsisin alkeiskurssille. Onneksi haaveilla harvoin on Parasta ennen-päivämäärää. Sopiva aika tulee vielä. Mutta ennen sitä.. .Tee jotain muuta mielekästä!

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Sini-Liisa Heinonen

No Comments

Post a Comment