Ruoka ja vireystila - Ainoa Lifestyle
23459
post-template-default,single,single-post,postid-23459,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Ruoka ja vireystila

Kävipä niin hassusti muutama päivä sitten, että huomasin olevani töissä ilman eväitä. Mietin, että mitenkäs tästä kymmentuntisesta selviytyy pelkillä repun pohjalta löytyneiden pähkinöiden avulla. Apu tuli yllättävästä lähteestä: työkaveri, jota en aiemmin ollut tavannut, tuli kysymään, ketkä meistä haluaisi tilata pizzat. No hep!

Pizza tuli. Söin sen (kylmänä). Sitten iski kooma. Haaveilin, että saisin istua loppupäivän lorvailemassa ja karkkiakin alkoi tehdä mieli.

Nousin ylös, skarppasin. Tulipa herkuteltua, nyt reippaana takaisin töiden pariin!

Mutta ei, koko päivä oli todella tahmea. Kroppa jumissa, pää jäässä. En ollut todellakaan oma itseni.

 

Tämän tapahtuman jälkeen aloin taas kerran miettiä, kuinka suuri merkitys on meidän pienillä valinnoilla ja sillä, mitä syömme. Jos syömme esimerkiksi kovin raskasta ruokaa, liian vähän ruokaa tai liikaa höttöhiilaria, on olo väsynyt ja vireystila kaikkea muuta kuin korkealla. Väsyneenä tulee myös tehtyä muita huonoja valintoja. Kun väsyttää, tulee sorruttua herkkuihin. Sen jälkeen iskee uusi, entistä kovempi väsymys, jonka kourissa ei todellakaan tee mieli liikkua. Tulee tuijotettua tv:n tai somen hömppätarjontaa tunteja, rentoutumista odottaen. Ja kaiken tämän jälkeen olo on entistä väsyneempi, jolloin tulee syötyä taas huonosti. Pikkuhiljaa tulee luisuttua yhä kauemmas hyvinvoivasta kehosta ja mielestä. Kaiken lisäksi ihmiset ovat siitä hassuja olentoja, että totumme kaikenlaiseen. Myös kurjaan ja nuutuneeseen oloon. Emme enää ymmärrä, ettei olomme ole ”normaali”, vaikka olo olisi kaikkea muuta kuin hyvinvoiva.

Kun sitten tekee jonkun pienen muutoksen, olo paranee. Kohentunut olo antaa energiaa ja hyvää fiilistä, kannustaa tekemään toisen muutoksen. Taas olo paranee ja jaksaa tehdä seuraavan muutoksen. Tämä positiivinen mylly jatkuu ja pian huomaa, että hupsis, tuli tehtyä elämänmuutos.

Kun syö töissä kunnon välipalan, ei töiden jälkeen kaupassa ole yhtä vaikeaa vastustaa kaikkia niitä ihania herkkuja, jotka huutavat ”osta mut”. Kun välttää iltapäivän sokeriherkun, välttää myös illan nuupahduksen. Yhtäkkiä onkin energiaa kiertää koiran kanssa vielä yksi korttelinväli ennen kotiin paluuta. Siitä se lähtee. Positiivisuuden kehä.

Ja kyllä, se kaikki voi oikeasti lähteä näin pienestä.

 

Ehdotan sinulle: vaikka kesällä olisi tullut istuttua terassilla ja nautittua muutama ylimääräinen jäätelötötterö, älä silti kieltäydy syksyllä kaikista herkuista. Vähentämisen sijaan lisää jotain ruokavalioosi. Ehkä proteiinia, joka pitää kylläisenä tai aina hyvää tekeviä, kuitu- ja vitamiinipitoisia kasviksia? Ota tavaksi syödä aamupala tai kunnollinen lounas evässämpylän sijaan. Mutta aloita yhdestä muutoksesta. Vasta kun se sujuu, ota mukaan seuraava.

 

Ja jos kaipaat apua muutokseen, sitähän saa meiltä. Henkilökohtaisen valmennuksen lisäksi syksyllä on käynnistymässä kaikille vauhdikkaita ruuhkavuosia elävien oma RUUHKIS sekä viiden lauantain mittainen, huikea INTORYHMÄ. Tsekkaa lisätiedot linkkien takaa, heitä viestiä vaikka meidän yhteydenottolomakkeen kautta  ja ilmoittaudu sulle sopivaan valmennukseen.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Sini-Liisa Heinonen

No Comments

Post a Comment