Kun heräät, harmittaako? - Ainoa Lifestyle
23490
post-template-default,single,single-post,postid-23490,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Kun heräät, harmittaako?

Arki on rysähtänyt päälle sellaisella voimalla, että välillä hirvittää. Nyt perusarki on saatu taas pyörimään ainakin melko sujuvasti ja on aika nauttia arjen pyörityksestä. Koska vaikka loma on jees, niin arki on parasta.

Onhan?

On ihmisiä, jotka nauttivat arjesta ja sitten on niitä, jotka haluaisivat aina olla lomalla. Kumpaan kuulut? Kun arkiaamuisin heräät, harmittaako? Tai ehkä suorastaan vituttaa?

 

Joillain on elämässä enemmän vastoinkäymisiä, toiset taas syntyvät ainakin näennäisesti kultalusikka suussa. Kenenkään elämä ei kuitenkaan ole vain auringonpaistetta ja hymyä vaan kaikilla meillä on omat taakkamme kannettavana. Ei täällä kellään helppoa ole.

Jos omassa elämässä on monia asioita, jotka ottavat päähän, voisitko tehdä asialle jotain?

Jos aikainen herääminen harmittaa ja töissä on pakko olla tiettyyn aikaan, voisitko mennä aiemmin nukkumaan? Jos menet aikaisin töihin, alkaaa vapaa-aikasikin todennäköisesti aikaisemmin kuin 8-16 -työssäkävijöillä. Silloin ehdit kyllä käydä kaupassa, treenata ja viettää aikaa perheen tai ystävien kanssa ja silti ehtiä nukkumaan jo esimerkiksi klo 21. Ei siis ole pakko mönkiä väsyneenä päivästä toiseen ja koittaa selviytyä.

Jos pitkä työmatka ketuttaa, voisitko muuttaa lähemmäs työpaikkaa? Tai käyttää hyödyksi työajan? Omalla autolla kulkeva voi esimerkiksi kuunnella äänikirjaa ja soitella ystäville (HUOM. ei puhelimen räpläämistä ajon aikana!). Junassa ehtii esimerkiksi katsoa jakson lempisarjaa tai oppia uutta ihanan Skillshare-sovelluksen avulla. Aina voi toki myös tuijottaa ikkunasta pihalle, antaa silmien levätä ja ajatusten kulkea. Jos kuljet matkan edes välillä pyörällä, saat hyötyliikunnan kiistattomat edut. Jos työmatka on pakollinen paha, siitä voi ja kannattaa pyrkiä tekemään edes vähän kivemman.

Jos työpaikka on perseestä, etsi uusi tai kouluttaudu uudelleen. Työikäisten on tehtävä työtä, siitä ei pääse mihinkään ja jos töihin meno ottaa jatkuvasti päähän, on aika tehdä muutoksia, joko työhön tai asenteeseen.

Jos ”pakko mennä jumppaan, mutta ei yhtään huvittaisi”-ralli väsyttää, älä mene jumppaan. Etsi laji, jota HALUAT tehdä.

Alat varmaan ymmärtämään? Jos joku elämässäsi hiertää, tee asialle jotain. Joihinkin asioihin, esimerkiksi väsymykseen, voit ehkä vaikuttaa heti, kun taas toisia, isoja, muutoksia ei yleensä tehdä hetkessä. Jokainen askel eteenpäin on askel kohti miellyttävämpää arkea. Ja koska suuri osa elämästämme on arkea, siitä kannattaa tehdä mahdollisimman mukavaa ja ennen kaikkea oman näköistä. Ja koska jokainen valitus sisältää toiveen, kuuntele itseäsi niin tiedät mistä aloittaa.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Sini-Liisa Heinonen

No Comments

Post a Comment