Älä ole Väyrynen, koska et pysty siihen - Ainoa Lifestyle
23478
post-template-default,single,single-post,postid-23478,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Älä ole Väyrynen, koska et pysty siihen

Jos elämässä on jotain varmaa, niin se on, että mikään ei ole pysyvää. Paitsi Väyrynen, mutta se on eri asia. Paavo on veistetty eri puusta kuin me muut ja se pitää vain hyväksyä.

 

Elämä on jatkuvaa muutosta, halusimme sitä tai emme. Se jättää meille kolme vaihtoehtoa, olla mukana tekemässä sitä, vastustaa sitä tai olla välittämättä siitä ja hyväksyä se mitä tapahtuu.

 

Huonoin vaihtoehto on olla välittämättä siitä ja ajelehtia sinne tänne päämäärättömästi. Elämä heittelee joka tapauksessa, mutta jos annat sille täysin vapaat kädet, pelaat venäläistä rulettia tulevaisuutesi kanssa. Voi olla, että käy hyvinkin, mutta suurempi todennäköisyys on sille, että jossain vaiheessa käy hassusti.

 

Tieto ilman toimintaa on turhaa

 

Huono, mutta silti edellistä parempi vaihtoehto on vastustaa muutosta. Sen taistelun häviät ennemmin tai myöhemmin ja siinä samalla hukkaat aikaa ja kulutat voimasi. Toki voit oppia paljon, mutta jos et hyödynnä oppimaasi, ei sillä ole mitään merkitystä. Tieto ilman toimintaa on turhaa, kuten sanonta kuuluu.

 

Siksi paras vaihtoehto on olla mukana muutoksessa, koska silloin voit edes jollain tapaa vaikuttaa tulevaisuuteesi. Liian moni tyytyy vain valittamaan ja syyllistämään muita omasta ahdingostaan, kun asioille voisi tehdä jotain. Tietenkin siinä on osa sitä, että ei välttämättä tiedä mistä aloittaa tai miten muuttaa asioita, mutta paljon on myös ihan silkkaa laiskuutta. On helpompi istua perseellään ja purkaa turhautumistaan, kuin ottaa härkää sarvista. Toki, tiedon ja rohkeuden puute lamaannuttaa ja siihen päälle kun lisätään vähän stressiä ja uupumusta, niin on ymmärrettävää, ettei energiaa välttämättä riitä muutoksen käynnistämiseen. Jotain on silti tehtävä, jos havittelee parempaa tulevaisuutta.

 

Vaikka todellinen muutos lähtee aina itsestä ja ymmärryksestä, että itse on vastuussa omasta hyvinvoinnista, niin kimmoke muutokseen voi tulla mistä tahansa. Joko siitä, että kyllästyy omaan tilanteeseensa niin totaalisesti, että muutosvoima purkautuu lähes hallitsemattomasti ja sen myötä laitetaan kaikki uusiksi. Tällaisessa tapauksessa ei käydä vain kampaajalla ja osteta kivoja uusia vaatteita, vaan siinä menee vaihtoon niin miehet kuin työpaikat. Tässä on riskinsä, mutta ne jotka selviytyvät siitä ehjänä, luovat nahkansa ja kääntävät elämänsä suunnan isosti. Sen jälkeen heitä ei enää pysäytä lasikatot eikä mitkään muutkaan yhteiskunnan typeristä asenteista tai rakenteista muodostuvat esteet.

 

sosiaalisen tuen merkitys onnistuneen muutoksen tekemisessä on valtava.

 

Mutta kaikkien ei tarvitse rämpiä pohjamutien kautta. Osa tarvitsee vain suunnannäyttäjiä ja tukea. Sitä, että joku muu uskoo sinuun, vaikka et itse uskoisikaan. Toisin sanoen oikeat ihmiset ympärillä nousevat arvoon arvaamattomaan. Tämä on myös yksi aliarvostetuin tekijä muutosprosessissa. Ajatellaan, että kaikki pitää tehdä ja selvittää yksin. Todellisuudessa sosiaalisen tuen merkitys onnistuneen muutoksen tekemisessä on valtava.

 

Olipa kyse puolisosta, perheestä, ystävistä tai työkavereista, mitä enemmän sieltä valuu tukea ja kannustusta, sen varmemmin homma menee maaliin. Etenkin vertaistuki niiltä, jotka ovat tai ovat olleet samassa tilanteessa, lisää uskoa ja motivaatiota muutoksen tekemiseen. Siihen kun lisätään realistiset tavoitteet ja hyvä suunnitelma niiden saavuttamiseksi, nousee onnistumisprosentti jo merkittävästi.

 

Pohjautuen kaikkeen edellä mainittuun, olemme rakentaneet uuden ryhmävalmennuksen niille asiakkaille, jotka kaipaavat ympärilleen samassa tilanteessa olevia ihmisiä. Kun yksilövalmennuksessa annettaviin työkaluihin yhdistetään kaikkien ryhmään osallistuvien elämänkokemus, ajatukset ja oivallukset, on lopputulos enemmän kuin osiensa summa. Syntyy uusia ajatuksia ja oivalluksia, löydetään uusia näkökulmia sekä saadaan energiaa ja muutosvoimaa yhteisöllisyydestä.

 

Mikäli haluat muutosta elämääsi ja koet, että kaipaat siihen apua, kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus. Ryhmä kokoontuu viisi kertaa loppuvuoden aikana ja tapaamisten aikataulut sekä sisältö löytyvät täältä.

Mahdolliset lisäkysymykset ja ilmoittautumiset osoitteeseen info@ainoalifestyle.com

 

The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but building the new.

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Jouni Puhakka

No Comments

Post a Comment