FAQ - Ainoa Lifestyle
21458
page-template-default,page,page-id-21458,page-child,parent-pageid-18859,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

FAQ

Koska jengi puhuu kuitenkin.

 1. Ketä te olette ja millä asialla?

 

S: Jouni  on 31-vuotias laiturifilosofi, joka nauttii lukemisesta, punaviinistä, musiikista ja ystävien seurasta. Hän on aina pitänyt urheilusta ja on niittänyt kyseenalaista mainetta muun muassa kamppailulajien, telinevoimistelun ja salitreenin parissa. Jouni on huomaavainen ja huonoista vitseistä huolimatta fiksu tyyppi, jonka seurassa on helppo olla.

 

J: Sini-Liisa on mahtava esimerkki siitä, että ruuhkavuosien pyörteissäkään ei tarvitse luopua hymystä tai hersyvästä luonteesta. Perhearjen  pyörittäminen on muovannut ”Peppi Pitkätossusta” myös mahtavan organisaattorin joka lataa akkunsa lukemalla ja liikkumalla. Kummaa nautintoa Sinttu saa myös tunkemalla itseään milloin minkäkin uuden ja ihmeellisen asian äärelle laajentaen mukavuusaluettaan vimmaisesti.

 

Haluamme auttaa ihmisiä voimaan hyvin ja ymmärtämään, ettei siihen tarvita monimutkaisia kikka kolmosia.  Hyvinvointi on kuin palapeli: se koostuu näennäisesti pienistä asioista, kuten unesta, ravinnosta ja liikunnasta sekä ystävien kanssa vietetyistä hetkistä, metsäretkistä ja seksistä. Joskus se tuntuu vaikealta koota, mutta valmentajien tuella palat saa usein yllättävän helposti loksahtamaan oikeille kohdilleen.

 

 1. Mikä näiden sivujen tarkoitus on?

 

J: Sivujen tarkoitus on avata meidän valmennusfilosofiaa sekä provosoida ihmisiä ajattelemaan ja kehittämään omaa hyvinvointiaan paremmaksi.

 

S: Sivut tarjoavat myös vinkkejä, neuvoja ja ajateltavaa ihmisille, jotka haluavat kohentaa hyvinvointiaan. Toivottavasti sivujemme sisältö myös auttaa laajentamaan ihmisten käsitystä hyvinvoinnista.

 

 1. Vai että valmennusfilosofia.. Kertokaa lisää!

 

J: Meidän valmennusfilosofian ydin on asiakkaan itsetuntemuksen kehittymisessä, jonka jälkeen hän on paremmin selvillä mitä elämältään haluaa. Sen jälkeen tarkastellaan kohtaako halut, resurssit ja keinot, jotta toivottu kehitys olisi mahdollista.

 

S: Valmennusfilosofia pohjautuu myös pysyviin muutoksiin, terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Valmennuksissa huomoidaan muun muassa koko elämäntilanne eli esimerkiksi työn ja vapaa-ajan kuormittavuus sekä stressin ja unen määrä. Lisäksi kartoitetaan mahdolliset tuki- ja liikuntaelinvammat, lihasepätasapainot ja muut valmennukseen sekä pitkäjänteiseen treenaamiseen vaikuttavat asiat. Näiden pohjalta laaditaan suunnitelma ja aikataulu, jota noudattaen kuljetaan asiakkaan tavoitetta kohti.

 

 1. Keitä te olette ketään neuvomaan? Eihän noin nuoret tiedä vielä elämästä mitään..

 

S: Tähänkin ikään mennessä on tullut jo koettua kaikenlaista eikä kaikesta onneksi tarvitse ollakaan omakohtaista kokemusta. Ei syöpälääkärinkään tarvitse sairastaa syöpää ollakseen uskottava, eihän?

 

J: Vaikka on tukahduttavan kliseistä sanoa näin, niin silti uskon että halutessaan kaikilta ihmisiltä voi oppia jotain. Ja jos kyseenalaistaa ihmisten puheet pelkän iän takia, niin ainakin olisi varaa olla vähemmän ylimielinen…

 

 1. Mihin teidän väitteet ja mielipiteet perustuvat?

 

J: Mulla ne perustuu noin kymmenen vuoden kokemukseen liikunta-, terveys ja hyvinvointialalta, joista viimeiset viisi vuotta olen toiminut yrittäjänä. Valmennan, koulutan ja kuntoutan ihmisiä ja pyrin kehittymään jatkuvasti valmentajana ja ihmisenä.

 

S: Olen kouluttautunut monipuolisesti ja pyrin päivittämään tietämystäni jatkuvasti. Väitteet pohjautuvat siis esimerkiksi laajaan ymmärrykseen ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta. Olen myös kiinnostunut laadukkaasti tehdyistä tutkimuksista, vaikken luotakaan niihin sokeasti. Käytän valmennuksissa ”työkalulaatikkoa”, jonka olen koonnut faktoista ja valmennuksissa toimineista käytännöistä. Tuosta pakista kaivelen sitten kullekin asiakkaalle juuri sopivat työkalut.

 

 1. Mitkä ovat teidän tärkeimmät henkilökohtaiset arvot?

 

S: Lapset/perhe, oma hyvinvointi (koska silloin jaksaa pitää huolta myös muista) sekä työ ja sen kautta auttaminen.

 

J: Vapaus, itsensä kehittäminen ja auttaminen.

 

 1. Kannattaako edes yrittää?

 

J: Kannattaa! Maailmassa on ihan tarpeeksi turvallisuushakuisia, yhteiskunnan normeihin ja odotuksiin alistuvia ihmisiä, jotka eivät ole perillä siitä mitä oikeasti haluavat tai eivät ainakaan uskalla elää sen mukaisesti. On helpompi olla tekemättä mitään, valittaa ja haudata kateus ja katkeruus tekosyiden alle, kuin ottaa ohjat omiin käsiin ja ”make the most of what you got”.

 

S: Todellakin kannattaa. Vaikka oma tilanne tuntuisi kuinka mahdottomalta tai epätoivoiselta, aina voi tehdä jotain. Ja sillä ei ainakaan saavuta mitään, jos ei edes yritä.

 

 1. Miksi hyvinvointi on niin vaikeaa?

 

S: Äh! Kun ei se oikeasti ole vaikeaa! Ihmiset tekevät siitä vaikeampaa kuin se onkaan. Ei hyvinvointia ole se, että treenataan veren maku suussa ja noudatetaan tiukkaa ruokavaliota hampaat irvessä. Ihmiset myös juoksevat hyvinvointitrendien perässä ja tavoittelevat sitä sun tätä ilman minkäänlaista pitkäjänteisyyttä tai suunnitelmallisuutta. Tuloksena on sillisalaatti, joka ei tuota minkäänlaisia tuloksia.

 

J: Hyvinvointi ei ole vaikeaa, mutta media ja monet valmentajat ovat luoneet ihmisille sellaiset uskomukset että kun kuulee sanan hyvinvointi, niin alkaa oksettaa. Ihmisillä on liian kapea näkökulma hyvinvoinnin osalta, mikä aiheuttaa sen että hyvinvointia pidetään vain terveellisenä ruokavaliona ja treenaamisena. Ja tämä uskomus me halutaan romuttaa.

 

 1. Onko teillä esikuvia?

 

J: On. Ja mun mielestä on tärkeää että ihmisillä on esikuvia, koska maailma tarvitsee sankareita, esikuvia ja suunnannäyttäjiä. Eikä kyse ole siitä, että pitäisi fanittaa, matkia tai pyrkiä olemaan samanlainen kuin esikuvansa, vaan siitä että jos jonkun ihmisen sanomiset, teot tai olemus on arvostusta herättävää, niin mikset peilaisi omaa tekemistä häneen. Kuitenkaan unohtamatta pitää kiinni omasta persoonasta, arvoista ja elämän suunnasta.

 

Mun omia esikuvia on lapsuudessa ollut oma isä ja eno, sekä tietysti armoitettuna action-leffojen fanina ikoniset toimintasankarit Arnold Schwarzenegger ja Sylvester Stallone. Vanhemmalla iällä actiontähtien tilalle on tullut ihmisiä,  jotka ovat pystyneet parantamaan maailmaa ja vaikuttamaan positiivisesti ihmisiin joko puhumalla tai kirjoittamalla. Niitä voisi luetella pitkän liudan, mutta mainittakoon esimerkiksi vaikka Alan Watts ja Jari Sarasvuo. Ehkä yhtenä yhdistävänä tekijänä omille esikuville on ollut päämäärätietoinen oman itsensä toteuttaminen ja oman tien kulkeminen. Siihen tähtään itsekkin 🙂

 

S:  Arvostan suuresti monia tunnettuja ihmisiä, esimerkiksi kaikkia jotka taistelevat tai ovat aikanaan taistelleet paremman maailman puolesta puolustaen naisten oikeuksia tai tehneet työtä sota-alueiden rauhanneuvottelujen eteen. Mutta samalla tavalla arvostan myös monia ihmisiä ja ammattikuntia, jotka tekevät esimerkiksi hiljaista, nöyrää työtä muiden hyväksi, ehkäpä oman hyvinvointinsa kustannuksella. Siksi en halua nostaa ketään erityiseksi esikuvaksi vaan kunnioitan ja inspiroidun esimerkiksi kaikista, jotka eivät aina elä mukavuusalueellaan tai jotka eivät elä muiden odotusten mukaisesti, jos odotukset ovat omien arvojen vastaisia.

 

 1. ”Ei mun tarvitse muuttua, mulla on oikeus olla just sellanen ku oon!”

 

S: Oot ihan oikeassa ja jos sulla on hyvä olla itsesi kanssa (etkä tee muillekaan pahaa) niin älä ihmeessä muuta mitään. Jos et kuitenkaan ole ihan tyytyväinen oloosi ja eloosi niin muista, että voit muuttaa itseäsi – et muita. Maailma ei valitettavasti aina ole reilu paikka, mutta siitä ei kannata lannistua vaan tehdä omaan tilanteeseen nähden parhaansa.

 

J: Totta helvetissä sulla on oikeus olla just sellainen kun olet, mutta pitää muistaa että elämä tai kukaan muukaan ei ole sulle velkaa yhtään mitään. Eli on turha uhriutua ja valittaa kuinka kaikki on paskaa, jos ei itse ole valmis muuttamaan itseään tai olosuhteitaan.

 

 1. Yritättekö esittää täydellisiä ihmisiä?

 

J: Ei tietenkään, koska se on ensinnäkin mahdotonta ja toisekseen riitasoinnut tekevät kaikista asioista ja ihmisistä huomattavasti mielenkiintoisempia. Lisäksi pitää oppia olemaan armollinen itselleen ja hyväksyä omat vajavaisuudet, koska se auttaa myös kehittymään ihmisenä, vaikkei täydellisyyteen kannatakaan pyrkiä.

 

S: Päinvastoin. Mua ärsyttää suunnattomasti nykyajan täydellisyyteen pyrkiminen ja se, että esimerkiksi personal trainereiden oletetaan syövän ja treenaavan aina ”täydellisesti” (mitä ikinä se tarkoittaakaan). Siksi saatan esimerkiksi asiakastilanteissa ja Instagramissa kertoa esimerkkejä omasta elämästäni: millaisen virheen tein ja mitä siitä opin.

 

Kukaan ei ole täydellinen – onneksi. Täydellisyys on tylsää ja jos ei uskalla tehdä virheitä, ei uskalla elää. Niin kliseistä kun se onkaan, niin virheistä oppii.

HALUATKO TIETÄÄ LISÄÄ?

Ota meihin yhteyttä:

Tutustu blogiimme:

Valmennuksemme:

Ota meihin yhteyttä:

Tutustu blogiimme:

Valmennuksemme: